Back to All Events

Diamond DIVA: DIVA bestaat 1 jaar!


  • Diamond Diva De Gouden Straatjes Antwerpen, Vlaanderen, 2000 Belgium (map)

Exact één jaar geleden opende DIVA haar deuren voor het grote publiek. Daarom trakteert DIVA op haar verjaardag op zaterdag 4 mei iedere bezoeker op een nep óf een echte diamant! En dat is nog niet alles.

Naast een bezoek aan onze permanente tentoonstelling DIVA, a Brilliant Story ontdek je meer over het DIVA Atelier, neem je deel aan instapworkshops en ga je op verkenning in De Gouden Straatjes van Antwerpen. Vier je mee? #celebrateDIVA

PROGRAMMA:

DIVA, a Brilliant Story

Doorlopend – 10u tot 18u - € 10 toegangsticket*

Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Iedere bezoeker met een geldig toegangsticket voor ‘DIVA, a Brilliant Story’ krijgt een partijbriefje met een nep of echte diamant. In de juwelenshop van DIVA wordt het diamantje gecontroleerd.

Aan de slag in het Sparklr Atelier

10u30, 13u en 15u30 - € 7,50 – locatie: DIVA Antwerpen

Wil je meer weten over het vakmanschap en ambacht van juweelontwerp of diamantslijpen? In twee uur tijd volg je drie verschillende workshops (diamantslijpen, Gemology, en juweelontwerp). Interesse? Meer info via de website hieronder. Per sessie nemen er maximaal 20 mensen deel. Leeftijd: 18+

Inschrijven via de webshop of kom zaterdag 4 mei op tijd langs voor de start van de workshops!

http://www.divaantwerp.be/nl/visit/agenda/diamond-diva

De Gouden Straatjes

Zaterdag 4 mei en zondag 5 mei – 11u of 14u - € 15 - locatie: start bij DIVA

Op amper een kilometer afstand vind je 22 verschillende juweliers in het Modehart van Antwerpen. Van opkomend talent tot gevestigde namen: iedere juwelier onderscheidt zich door vakmanschap en creativiteit. Op zaterdag 4 mei sluiten er vijf juweliers van de Wijngaardstraat zich aan bij de Gouden Straatjes.
De gegidste rondleidingen vinden plaats in de Modewijk of in het Historisch centrum. De wandelingen duren +- 1,5 á 2 uur.

Interesse? Meer info via: http://www.divaantwerp.be/nl/visit/agenda/diamond-diva

Inschrijven via https://www.degoudenstraatjes.be/guidedtours

Bibliotheek

10u tot 18u - gratis - leeszaal in DIVA

In 2018 kocht DIVA een album met ornamentprenten aan en dankzij de Koning Boudewijnstichting verwierf ze een reeks uitzonderlijke ontwerptekeningen voor juwelen van L. Vander Cruycen. Een selectie van deze aanwinsten wordt in de leeszaal voor het eerst aan het publiek getoond.
Earlier Event: April 27
Noë Basement Sale