Bellamy Gallery opent pop-up in Kloosterstraat.

Het van Nederlandse origine Bellamy Gallery opent een pop-up shop in de Kloosterstraat. Lees hieronder meer over Bellamy, hun filosofie en doelstellingen. 

Founders Bellamy Gallery


De oprichters van Bellamy Gallery, Mireille van der Sprong en Imke Bens, kennen het Nederlandse retaillandschap door en door. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun management traineeship bij Miss Etam. Daarna werkte Mireille onder andere bij HEMA, KSA consultancy, Action en als bestuurslid van Etam Group. Imke werkte als category manager bij WE Fashion en Etam Group.

Het zijn zware tijden voor  retailers. De ene na de andere keten valt om. Marges staan enorm onder druk, de focus ligt op korte termijn winst, gekke kortingsacties volgen elkaar in rap tempo op organisaties zitten gevangen in ouderwetse structuren. Retailers drijven steeds verder af van waar het echt om draait. De markt is verziekt. Het moet anders. Radicaal anders. Toch is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om het tij binnen deze logge, traditionele organisaties te keren.

 

24068039_1144606435643009_2641902296130796950_n.jpg

 

Hoofdboodschap Bellamy Gallery
De markt schreeuwt om een frisse, positieve wind. Dit is het moment voor hervorming. Op basis van hun kennis, ervaring en liefde voor  retail hebben Mireille en Imke een revolutionair nieuw modeconcept ontwikkeld. Bellamy Gallery gaat terug naar de essentie: het beste product bieden tegen de beste prijs. En alles daaromheen zo simpel en transparant mogelijk houden. Geen geheimzinnige marges, maar totale transparantie over prijsopbouw. Geen gekke kortingsacties, maar altijd de beste prijs. Geen wegwerp mode, maar kwalitatieve key pieces. Geen onnodige schakels, maar direct van fabriek naar klant

Mireille: “Het traditionele  retaillandschap zit in een neerwaartse spiraal. Reorganisaties en faillissementen zijn aan de orde van de dag. Op een gegeven moment kwam het besef: wil en kan ik nog 25 jaar in deze negatieve omgeving rondlopen? Ik haalde er geen voldoening meer uit. Toch ligt mijn hart bij retail. Met Bellamy Gallery beginnen we helemaal opnieuw. We breken met alle tradities en bieden totale transparantie. Bij elke beslissing die we nemen vragen we ons af: voegt het iets toe? Is het nice-to-have of need-to-have? Deze gedachte passen we toe op alle aspecten: van de mensen met wie we samenwerken, tot processen, prijzen, winkelkeuze en collectie."

 

28947123_1237966472973671_4490307648432361902_o.jpg

Totale transparantie


Bellamy Gallery doet niet aan sale. Klanten krijgen namelijk altijd de beste prijs. En hoe deze prijs tot stand komt, staat precies uitgelegd op het prijskaartje. “De sale is een illusie. Consumenten betalen het hele jaar door te veel, om uiteindelijk te ‘scoren’ tijdens de uitverkoop. We worden verleid met de ene na de andere kortingsactie en mid season sale. En raken zo verslaafd aan korting en het scoren van een goede deal. Terwijl de originele prijs in werkelijkheid veel te hoog is daar doen wij niet aan mee."

"Bij Bellamy Gallery geen trucjes, maar gewoon elke dag de beste deal. Bovendien zijn we volledig transparant over onze prijzen. Wat kost het ontwerp? De productie? Het transport? En wat is onze marge? Consumenten hebben geen idee hoe een prijs tot stand komt. Door volledig inzichtelijk te maken hoe onze prijzen zijn opgebouwd, creëren we vertrouwen en bewustwording.” 

Smart affordable luxury


Bellamy Gallery wil kwaliteit bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. De afgelopen jaren is het middensegment kapot gemaakt. Met de komst van prijsvechters als Primark komen de marges enorm onder druk te staan. De focus ligt op prijs, met lage kwaliteit als resultaat. Wat overblijft zijn merken in het hogere segment. Zij bieden kwaliteit, maar wel met een bijbehorend hoog, en vaak onbetaalbaar, prijskaartje. In het midden zit nu een gat. Bellamy Gallery biedt het beste van twee werelden: de kwaliteit van luxe merken in combinatie met het business model van discounters. Smart affordable luxury noemen we dat. Bij ons vind je luxe kledingstukken van natuurlijke materialen als katoen, linnen, zijde, merino wol en kasjmier voor een fractie van de prijs van het hoge segment.

De basis van je garderobe


Ook de collectie van Bellamy Gallery gaat terug naar de essentie. Alles draait om de ultieme basistukken, de ‘key pieces’ in je garderobe. De trui die je nooit meer uit wil trekken, het perfecte shirt, je favoriete zwarte jurkje. We maken alleen maar items die niet in je kast mogen ontbreken. Kwalitatieve basisstukken waar je steeds naar teruggrijpt zonder dat het gaat vervelen en die onderling te combineren zijn. Kortom: de basis van je garderobe. Dus geen jurk met panterprint, maar de perfecte zwarte jurk.

Al onze producten blinken uit in eenvoud, ademen kwaliteit en sluiten perfect aan op de mode van nu. Wij willen het lievelingsartikel in je kast zijn. We richten ons daarom niet op 25 verschillende truien, maar op vier topstukken waarbij alles tot in detail klopt. Maar dan wel verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.” Iedereen kan bij Bellamy terecht: mannen en vrouwen en van 4 jaar tot XXXL.

Processen


Bellamy Gallery gaat terug naar de essentie. En dat betekent simpele processen en zo min mogelijk schakels en lagen. De valkuil van veel traditionele Nederlandse retailers is dat er te veel mensen bij een beslissing betrokken zijn. Wij willen zo dicht mogelijk bij onszelf blijven. We ontwerpen de collecties met z’n tweeën, laten de kledingstukken produceren in Europa en verkopen vervolgens direct aan de klant via onze webshop en fysieke winkels. Geen tussenpersonen, geen extra marges. Net als luchtvaartmaatschappij Easyjet focussen we alleen op wat echt noodzakelijk is. 

13575814_741338092636514_4325043918668133769_o.jpg

Europa


Made in Europe. Alle producten van Bellamy Gallery worden gemaakt in Europa. In lijn met de totale transparantie geeft het merk haar leveranciers een gezicht. Dankzij onze ervaring weten we de beste leveranciers te vinden. We selecteren op kwaliteit, betrouwbaarheid en liefde voor het product. Alle fabrikanten stonden te trappelen om mee te doen, ook zij zijn toe aan vernieuwing. We produceren in Europa vanwege de korte lijnen en omdat het kwaliteitsniveau heel hoog ligt. Bovendien vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de Europese economie. Uniek is dat we onze leveranciers een gezicht geven. Op het kaartje van elk kledingstuk staat waar het gemaakt is en een foto van de leverancier.”

Duurzaamheid


Bellamy Gallery zet zich af tegen de wegwerpcultuur. Het merk stimuleert klanten om de kleding lang te dragen en anders een tweede leven te geven. “Dat doen we door tijdloze stukken te maken die je keer op keer kunt dragen en niet gaan vervelen. Daarnaast geven we bij aankoop van een kledingstuk twee jaar stijladvies. Je voert de unieke productcode in op onze website en krijgt elke maand nieuwe inspiratie om je trui of rok op nieuwe manieren te combineren.  Is de liefde na een tijd toch over? Dan roepen we consumenten in het label op om het kledingstuk een tweede leven te geven bij vrienden of familie of het naar onze winkels te brengen. Wij brengen ingenomen kleding voor onze klanten naar een recyclepunt en investeren de opbrengst weer in de recycle industrie. Dat is de toekomst.”