"You are gold" pop-up van Kathleen Steegmans & Friends

Wat als je na 40 jaar beseft dat die oude kinderdroom van een leven als kunstenaar toch niet zo onbereikbaar is als je altijd dacht? Wat als je beseft dat het leven zoveel maakbaarder is dan je je kon voorstellen? En wat als je geen geduld hebt om ‘ontdekt’ te worden door een galerij en al enkele jaren ervaring hebt als ondernemer?

Dan neem je het heft toch gewoon in eigen handen?

 

En so it begins… Kathleen Steegmans, een gepassioneerde kunstenares die geïnspireerd wordt door persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en schoonheid gaat de uitdaging aan. Op 2 juli 2019 opent ze haar eigen pop-up galerij in de Kloosterstraat in Antwerpen, haar thuishaven. Het wordt een unieke kans om haar werk te zien in een gezellig kader, met uitleg van Kathleen zelf over haar drijfveren, ambitie en inspiratiebronnen. Kathleen brengt hiermee een ode aan haar ouders, die in de jaren 80 een eigen fotografie-galerij runden.

 

“Na het verlies van mijn ouders besefte ik dat ik mijn leven in eigen handen moest nemen als ik later geen spijt wilde krijgen. Na veel zelf reflectie bleek dat ik wilde doen wat mijn ouders me al voordeden, kunst van mezelf en anderen tonen in een galerij. Dat de vernissage doorgaat op Donderdag 4 Juli, de dag waarop mijn moeder jarig zou zijn is dan ook geen toeval.”

 

Voor deze expo maakt Kathleen een reeks schilderijen waarin haar handelsmerk (blauw – goud – vrouwelijkheid) en de vraag tot zelf reflectie sterk naar voor komt. Maar dat is niet alles. Kathleen gelooft erg in delen, en daarom reserveert zij een deel van haar galerij voor haar creatieve vrienden: LunaLotta toont haar unieke juwelencreaties, Tim Michielsen (levenspartner van Kathleen) grijpt de kans om zijn bijzondere objecten te tonen, Stéphanie Maillart presenteert haar schilderijen, Kristof Hannes laat je kennismaken met zijn eigenzinnige kunstwerken en Sige Nagels stelt haar abstracte schilderijen voor.

 

Meer dan een high society opening met rode loper, wil Kathleen er een gezellig feest van maken. Ook dat maakt deel uit van wie zij is en waar ze voor staat: delen, genieten, positive vibes en doen waar je van houdt.

 

“Toen mijn mama ziek was, vertelde ze me dat ze mijn werk interessant vond maar dat ze het jammer vond dat het vaak zo triest leek. Ze vroeg me of ik niet eens ‘vrolijk’ werk wilde maken, maar ik kon me dat toen totaal niet voorstellen. Ik geloofde toen nog in de stelling ‘what’s bad for the heart, is good for the art’. Dankzij het proces waar ik door gegaan ben kan ik nu wél positief werk maken. Waar ik vroeger schilderde om persoonlijke gevoelens te verwerken wil ik nu anderen inspireren om hun mooiste leven te leven.”

 

Meer dan enkel haar werk tonen, wil Kathleen mensen op een positieve manier motiveren om aan zelfreflectie te doen en tijd te nemen voor wat ze echt willen in het leven. Om te kijken wat er allemaal mogelijk is als we voor onze dromen durven kiezen.

 

Zet jij samen met Kathleen de blauwe en gouden bloemetjes buiten? Help jij mee om positieve vibes te verspreiden? We hope to see you there!

 

PRAKTISCH:

 

Locatie: Kloosterstraat 167, 2000 Antwerpen

 

In Juli elke dag, behalve Maandag, open van 11u tot 18u.

Vernissage: Donderdag 4 Juli van 18u tot 21u.

Elke Zondag van 13u tot 18u. Meet & Greet met de gast kunstenaars

2 t/m 7 Juli: Tim Michielsen
9 t/m 14 Juli: Stéphanie Maillart
16 t/m 21 Juli: Kristof Geilenkotten
23 t/m 28 Juli: Sige Nagels

 

Permanent: Luna Lotta Jewlery -  https://www.lunalotta.be

  

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2390882444385173/

Website: https://www.kathleensteegmans.be

Facebook pagina: https://www.facebook.com/kathleensteegmans.be/

Instagram: https://www.instagram.com/kathleensteegmans/